Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (2024)

Indiana Jones. De naam alleen al roept beelden op van spannende achtervolgingen, oude tempels en gewaagde reddingsacties. Fans volgen al tientallen jaren de iconische archeoloog op zijn zoektocht naar verborgen schatten en historische artefacten, door gevaarlijke jungles, stoffige woestijnen en vergeten ruïnes. Met een gleufhoed op zijn hoofd en een zweep in de hand is Indy een symbool geworden van avontuur en ontdekking. Maar welke nieuwe geheimen liggen hem deze keer te wachten?

Aangekondigd in 2021, Indiana Jones en de Grote Cirkel zijn gehuld in mysterie en verwachting. Welke eeuwenoude krachten zal Indy ontdekken? Wie zijn de sinistere krachten waarmee hij te maken krijgt? En hoe zal deze nieuwe game de geest van de geliefde films weerspiegelen? Als je verlangt naar antwoorden en zin hebt in een nieuw avontuur, dan is hier alles wat we tot nu toe weten Indiana Jones en de Grote Cirkel.

Wat is Indiana Jones en de Grote Cirkel?

Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (1)

Indiana Jones en de Grote Cirkel is een aankomende first-person avonturengame voor één speler die zich afspeelt tussen de films Raiders of the Lost Ark en The Last Crusade. Spelers reizen de wereld rond, ontdekken aanwijzingen en lossen een eeuwenoud mysterie op. De reis neemt je mee van het Vaticaan en Egypte naar de tempels van Sukhothai en de toppen van de Himalaya. Het spel is bedoeld om spelers het gevoel te geven dat ze echt in de schoenen van Indiana Jones stappen.

“Ons spel gaat over het plaatsen van jou in de schoenen van een iconische held”, zegt Design Director Jens Andersson. Dankzij het first-person-perspectief kunnen spelers ‘echt Indy worden’ en het avontuur van dichtbij beleven. Spelers zullen hun verstand en zweep gebruiken om door uitdagingen te navigeren, puzzels op te lossen en vijanden te slim af te zijn. “De wereld van Indiana Jones is een wereld met mysteries om elke hoek”, waar spelers tegen de tijd en vijanden moeten racen om artefacten te ontdekken.

Daarnaast legt de senior animator, Rebecca Elstrom Hidén, uit hoe de game en de Indiana Jones-franchise perfect bij elkaar passen. "Het zijn net twee stukjes van een puzzel die zo goed in elkaar passen", zegt ze. De gedurfde ideeën van het spel sluiten aan bij de avontuurlijke geest van Indiana Jones. Dit zorgt er dus voor dat de game het hart van het personage en de elementen waar fans van houden vastlegt, terwijl het ook spannende en memorabele momenten oplevert.

Verhaal

Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (2)

Indiana Jones en de Grote Cirkel neemt spelers mee op een spannend avontuur dat zich afspeelt in 1937. Het verhaal begint wanneer een oud relikwie wordt gestolen van Marshall College, waar Indiana Jones werkt. Vastbesloten om de dief te vangen, ontdekt Indy een eeuwenoude samenzwering waarbij de Grote Cirkel betrokken is: een mysterieuze groep oude locaties over de hele wereld. Elke site is verbonden door raadselachtige artefacten waarvan wordt aangenomen dat ze een grote macht hebben. Indy is niet de enige die naar deze artefacten zoekt; sinistere krachten jagen ook op hen, in de hoop deze macht te verwerven. Om ze tegen te houden, moet Indy eerst de artefacten vinden.

In zijn zoektocht om de geheimen van de Grote Cirkel te ontdekken, zal Indy naar exotische en gevaarlijke locaties reizen, waaronder de piramides van Egypte, de verzonken tempels van Sukhothai en het Vaticaan. Onderweg lost hij ingewikkelde puzzels op en is hij vijanden te slim af om te voorkomen dat een catastrofale macht in verkeerde handen valt. Kortom, het verhaal belooft een aangrijpend, wereldreisavontuur dat trouw is aan de Indiana Jones-films, maar met nieuwe wendingen.

Gameplay

Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (3)

De gameplay van Indiana Jones en de Grote Cirkel biedt een spannende mix van verkenning, gevechten en puzzels oplossen. In dit first-person-avontuur stappen spelers rechtstreeks in de schoenen van Indiana Jones en voelen ze de opwinding van elke ontdekking en elk gevaar. De game neemt spelers mee naar verschillende gedetailleerde locaties, van de bekende zalen van Marshall College tot de exotische piramides van Egypte, elk gevuld met unieke uitdagingen en verborgen geheimen.

Een van de belangrijkste hulpmiddelen hier is Indy's beroemde zweep, die spelers niet alleen kunnen gebruiken om te vechten, maar ook om zich te verplaatsen en puzzels op te lossen. Ze kunnen de zweep bijvoorbeeld gebruiken om over gaten heen te zwaaien, vijanden te ontwapenen en op creatieve manieren met de omgeving om te gaan. Bovendien zal stealth een belangrijke rol spelen, dus spelers zullen langs vijanden moeten sluipen en hun omgeving in hun voordeel moeten gebruiken, in plaats van uitsluitend op gevechten te vertrouwen.

Naast verkenning en stealth kun je ook vechten Indiana Jones en de Grote Cirkel zal zich richten op strategische, doordachte ontmoetingen. Hoewel spelers toegang hebben tot melee-gevechten en vuurwapens, zal het gebruik van stealth en intelligentie vaak meer de moeite waard zijn. Deze aanpak past goed bij het karakter van Indy, die bekend staat om zijn snelle denkvermogen en vindingrijkheid. Als gevolg hiervan zullen spelers hun acties zorgvuldig moeten plannen, waarbij stealth en gevechten moeten worden gecombineerd om vijanden en uitdagingen te overwinnen. Bovendien zullen puzzels een ander belangrijk onderdeel van de gameplay vormen. Daarom moet je kritisch nadenken en op details letten.

Ontwikkeling

Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (4)

Indiana Jones en de Grote Cirkel wordt ontwikkeld door MachineGames en uitgegeven door Bethesda Softworks. Dit project markeert een belangrijke verandering voor MachineGames, bekend van hun werk aan de Wolfenstein-serie. Het team heeft ook nauw samengewerkt met Lucasfilm Games. In een interview op de officiële Xbox Podcast bespraken Jerk Gustafsson en John Jennings van MachineGames het nauwgezette onderzoek en de samenwerking die bij de ontwikkeling van de game is betrokken. "Deze game is in veel opzichten een beetje anders voor ons", zei Gustafsson. “We zijn erg gewend aan het hebben van zware wapens, schietwapens – en dit is een beetje anders. We maken hier een echt avonturenspel.”

aanhangwagen

Officiële gameplay-onthullingstrailer: Indiana Jones and the Great Circle

Bethesda Softworks heeft een boeiende gameplay-trailer gedeeld die ons kennis laat maken met de realistische wereld van de game. De trailer biedt een verleidelijke blik op de first-person-gameplay en laat de meeslepende ervaring zien die spelers te wachten staat. Je kunt de video zelf bekijken in de ingesloten video hierboven!

Releasedatum, platforms en edities

Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (5)

De exacte releasedatum voor Indiana Jones en de Grote Cirkel blijft nog geheim, maar de game wordt in 2024 gelanceerd. Spelers kunnen uitkijken naar de beschikbaarheid ervan op Xbox Series X|S en pc via Steam. De game zal op dag één ook toegankelijk zijn via Xbox Game Pass. Hoewel details over speciale edities nog niet zijn bekendgemaakt, moeten fans op de hoogte blijven van updates. We zullen meer informatie delen zodra deze beschikbaar komt. In de tussentijd kun je Bethesda's officiële sociale media-accounts volgen voor het laatste nieuws en onthullingen hier.

Dus, waar kijk je het meest naar uit om te zien in Indiana Jones and the Great Circle? Laat het ons weten op onze socials hier!

Gerelateerde onderwerpen:Indiana Jones en de Grote Cirkel

Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (6)

Amar Roy

Amar is een gameliefhebber en freelance contentschrijver. Als ervaren schrijver van gamingcontent is hij altijd op de hoogte van de nieuwste trends in de game-industrie. Als hij niet bezig is met het maken van meeslepende game-artikelen, kun je zien dat hij de virtuele wereld domineert als een doorgewinterde gamer.

Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (7)

Indiana Jones en de Grote Cirkel: Alles wat we weten (2024) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated:

Views: 6644

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.